Week 49: Breintraining

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een abonnement op de sportschool heeft om zich de longen uit het lijf te trainen. Alles gericht op het verkrijgen van een strak lichaam zonder vetkwabben en een goed cardiogehalte voor het uithoudingsvermogen. Trainen voor de buitenkant en vechten tegen de tand des tijds die heel hard aan de andere kant van het touw trekt en er voor zorgt dat het verouderingsproces onstuitbaar doorgaat.

De binnenkant trainen is in feite veel lucratiever want dit leert je dat vechten tegen de vergankelijkheid maar weinig effect sorteert. Vechten levert je sowieso maar weinig op. Als je vecht dan ontstaat er op z’n minst ook nevenschade. Beter kun je meebewegen en flexibiliteit ontwikkelen tussen de oren waardoor je de onvermijdelijke en altijd onverwachte tegenslagen makkelijker kunt pareren.

Als je mediteert dan train je jouw binnenkant. Zoals je voor je lichaam krachttraining hebt, zo kun je mediteren zien als breintraining. Het duurt even voor je resultaat verkrijgt, maar met de weg der geleidelijkheid ontwikkel je een interne kracht die je weerbaar maakt en in tegenstelling tot fysieke training heeft het verouderingsproces er geen grip op.