Week 27: Peace Pilgrim, zuiveringen

Na de voorbereidingen die leiden tot een meer zinvol leven zoals die vorige genoemd zijn, gaat Peace Pilgrim daarna over tot ‘zuiveringen’. Deze vinden plaats op vier niveau’s, te weten: 

  1. Zuivering van het lichaam: dit heeft te maken met je lichamelijke leefpatronen. Zie je lichaam als een tempel en niet als de één of andere dumpplaats voor voedsel. Peace Pilgrim at geen dieren omdat vlees veel giftige stoffen bevat, maar ook omdat ze geen dieren wilde doden om zich te voeden. Naast eten is ook voldoende slaap en beweging belangrijk. Met andere woorden; zorg goed voor je lij
  2. Zuivering van gedachten: als je weet hoe machtig je gedachten zijn, zou je nooit meer een negatieve gedachte in je op laten komen. Ze kunnen een krachtige invloed ten goede hebben als ze positief zijn en ze kunnen je werkelijk lichamelijk ziek maken als ze negatief zijn. Eet geen troep en denk geen troep. Troep gedachten zijn iets om heel alert op te zijn; het kan je nog veel sneller schaden dan troepvoedsel
  3. Zuivering van verlangens: waarnaar verlang je? Verlang je oppervlakkige dingen zoals pleziertjes, nieuwe kledingstukken, nieuwe meubels of een nieuwe auto? Omdat je hier op aarde bent om jezelf in harmonie te brengen met de wetten die de menselijke gedragingen regeren en met jouw plaats in het samenstel der dingen, moeten je verlangens in die richting worden toegespitst. Leer jouw deel in het levenspatroon kennen en handel ernaar. 
  4. Zuivering van motieven: wat is je motief bij alles wat je doet? Als het pure hebzucht of zelfzuchtigheid of de wens tot zelfverheerlijking is, doe het dan maar niet. Doe nooit iets wat je zou doen vanuit zo’n motief.

Na voorbereidingen en zuiveringen komen we volgende week aan bij het laatste onderdeel bevrijdingen.