Week 29: Peace Pilgrim, de kracht van de gedachte

In dit laatste stuk over Peace Pilgrim staan we stil bij wat zij te zeggen had over je gedachten. Hierin de parallel met meditatie waar het immers ook over het bewustworden van je gedachten gaat. Namelijk eenmaal bewust kun je de regie houden over je eigen bovenkamer.

“Ben je een slaaf van je ik-gerichte natuur, of leidt je goddelijke natuur je leven? Weet je dat je ieder moment van je leven aan het scheppen bent via gedachten? Je creëert je eigen innerlijke toestand en je helpt de omstandigheden om je heen te scheppen. Zoals een mens in zijn hart denkt, zo is hij. Dit laat zien dat we de omstandigheden om ons heen zelf scheppen. Als we een beetje dieper in het leven konden kijken, konden we misschien zien dat lichamelijke moeilijkheden de weerspiegeling zijn van spirituele moeilijkheden, en dat negatieve gedachten en gevoelens veel schadelijker zijn dan ziektekiemen.

Als je besefte hoe krachtig je gedachten zijn, zou je nooit een moedeloze of negatieve gedachten hebben. Aangezien we door onze gedachten scheppen, moeten we ons zeer sterk concentreren op positieve gedachten. Als je denkt dat je het wel kunt, zul je misschien verbaasd ontdekken dat je het inderdaad kunt. Het is belangrijk dat onze gedachten voortdurend gericht zijn op het beste dat in een bepaalde situatie kan gebeuren, op de goede dingen die we graag zien gebeuren” …aldus Peace Pilgrim.