ACT – Training

Acceptance and Commitment Training

Er is bewust voor gekozen om de T van deze cursus niet in te vullen als Therapy maar daarentegen als Training. Het eerste benadrukt meer alsof het gaat om een genezingsproces terwijl het vanuit de visie van Best Coaching voornamelijk gaat om het trainen van vaardigheden.

Het doel van ACT is om een niveau van denken te bereiken waarbij je accepteren kunt loslaten als een vorm van lijdzaam ondergaan naar jezelf commiteren met wat er toch al is. Zie de kans om te leren van alles wat zich aandient en merk op dat de problemen in je leven steeds gemakkelijker te hanteren zijn.

Natuurlijk kunnen we niet alles accepteren. Alhoewel, misschien is het beter om te stellen dat we niet alles meteen kunnen of moeten accepteren. Het leven is nu eenmaal geen roze wolk. Wat wel kan is de realiteit onder ogen zien en leren om jezelf niet onderuit te halen door deze realiteit. Je kunt leren om steeds beter grip te krijgen in het omgaan met wat zich aandient in het leven. 

Wat houdt ACT in?

ACT bestaat uit acht bijeenkomsten waarin je meegenomen wordt op het pad naar psychische flexibiliteit. In acht thema’s die een sterke onderlinge samenhang hebben trainen we naar inzicht en bewustwording van hoe jouw brein werkt. We leren op te merken dat het steeds dezelfde patronen zijn die je hanteert in het oplossen van problemen. Vaak blijkt dat deze patronen valkuilen in zich hebben. Dit heb je pas door als je het ziet. Daar gaat het om bij ACT: jezelf leren kennen en jouw eigen patronen zien en doorbreken.

Deelnemen?

In mei 2024 start er een training, de exacte data zijn nog niet bekend, maar neem gerust alvast contact op als je interesse hebt:
post@bestcoaching.nl of bel: 0499-871123