Bewustworden door stil te zijn                        Nieuwe cursus Meditatie: januari 2018

Best Coaching biedt mindfulness trainingen aan in groepsverband en op individuele basis. Meditatie is een belangrijk aspect binnen de mindfulness, maar dit wordt ook als apart onderdeel beoefend. Wat is eigenlijk het verschil tussen mindfulness en meditatie? Je zou kunnen stellen dat mindfulness altijd uit meditatie bestaat, maar dat meditatie niet altijd mindfulness is. Laat ik dit uitleggen:

Meditatie is jezelf gedurende een bepaald moment, meestal tussen de 20 en 30 minuten achtereen, zo goed als mogelijk richten op het 'hier-en-nu'. Dit kan door te focussen op de ademhaling of door middel van het in gedachten opzeggen van een mantra. Meditatie is een heel krachtige manier om je aandacht te leren richten.

Mindfulness heeft meditatie als basisingrediënt maar leert je daarnaast door tal van oefeningen en inzichten om de mindfulness mee te nemen door-de-dag-heen. Naarmate je mindfulness langer beoefend wordt het meer en meer een levenswijze die er voor zorgt dat je niet alleen meer aandacht en concentratie ontwikkelt, maar je gaat ook liefdevoller, met meer compassie en minder oordelend je leven leiden. Naar anderen toe, maar zeker ook naar jezelf.

Binnen Best Coaching wordt in drie vormen van meditatie les gegeven, te weten:

Leren Mediteren (Mindfulness)
     - groepsaanbod, 8 sessies, start een aantal keren per jaar
     - doorgaande training bedoeld om uw vaardigheden en motivatie op peil te houden
     - individueel, op aanvraag of indicatie

Mindfulness Exposure
     - individuele behandeling gericht op traumaverwerking

Meditatie
     - meditatie en ademhaling
     - meditatie en mantra, deze vorm berust op de lange geschiedenis van meditatie uit de christelijke traditie
     - dagelijkse meditatie (binnenkort meer informatie hierover)

Zie hieronder het actuele aanbod van de diverse meditatie trainingen en mogelijkheden:

Leren mediteren                    Start januari 2018

Best Coaching biedt Meditatietrainingen op basis van mindfulness voor iedereen die anders wil leren omgaan met gevoelens van onrust, somberheid en/of piekergedachten. Meditatie bied je handvatten om een verandering in gang te zetten naar een bewuster leven.

De training bestaat uit acht wekelijkse sessies waarin iedere week een ander thema aan bod komt. Stap voor stap leer je anders aan te kijken tegen je eigen gedachtepatronen. Daarnaast leer je een dagelijkse meditatiediscipline op te bouwen die de basis vormt voor een evenwichtiger en gelukkiger levenswijze.

Mediteren is voor iedereen geschikt en bereikbaar. Vergelijk het met een nieuwe weg die je inslaat. In jouw eigen tempo hoef je die weg alleen maar te blijven volgen om verder te komen.

De trainer is gedegen opgeleid en gekwalificeerd binnen See True en I'AM en heeft daarnaast ruim 27 jaar meditatie ervaring in de Zentraditie en de Christelijke contemplatie. Neem voor meer informatie gerust contact op om te bespreken wat Mediteren voor je kan betekenen.

Start eerstvolgende training (bij voldoende aanmeldingen):
Vrijdag 19 januari: 10.00 tot 11.30u
Locatie: Buitenweg 9 - Best
Kosten: €195,- (In overleg naar draagkracht)

Mindfulness doorgaande training

Als u een mindfulness- of meditatietraining hebt gevolgd, dan bent u van harte welkom om aan te sluiten bij de doorgaande meditatiegroepen. Deze doorgaande trainingen bestaan uit een combinatie van herhaling van de theorie en meditatie. De opbouw is steeds als volgt:
     > 5 minuten beginstilte
     > 10 minuten bewegingsoefeningen
     > een overdenking / uitwisseling van ervaringen
     > 20 à 25 minuten mediteren

De locaties zijn:
- ma: 15.45 - 16.30u Oudenakkerstraat 61, Weert (iedere eerste
  maandag van de maand) LET OP: in december en januari is
  het op de tweede maandag van de maand 11 dec en 8 jan.
- wo: 10.00 - 10.45u Theo van Goghhof 91, Nuenen (wekelijks)
  De bijeenkomst van 3 januari vervalt!
- vrij: 08.45 - 09.30u Buitenweg 9, Best (wekelijks)

Individuele meditatie

U wilt leren mediteren en ervaren welke uitwerking dit heeft op uw leven. Alles wat u tegenkomt in de stilte zult u ook tegenkomen in het dagelijkse leven. Mediteren is als een spiegel voorgehouden krijgen, met dit verschil… u houdt de spiegel zelf vast.

Contemplatie

Een combinatie van stilte, beschouwing en reflectie. Uw coach is als oblaat (monnik-in-de-wereld) verbonden aan een Benedictijns klooster. Vanuit deze inzichten gaat hij met u het gesprek aan op zoek naar de diepere lagen van motivatie en overtuiging. 

Kijk voor meer informatie ook op: Benedictijns Therapeut

Mindfulness Exposure

Dit is een eenvoudige maar effectieve manier voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen en rouw.

Top