Training 'Leven met Pijn'                                      Start nieuwe cursus: september 2019

Loopt u vast in uw leven door chronische pijnklachten?

Moeten leven met chronische pijnklachten gaat vaak gepaard met gevoelens van teleurstelling in behandelaars die je niet afdoende konden helpen, je onbegrepen voelen door je omgeving en met gevoelens van machteloosheid, boosheid, angst of verdriet. Om die reden belanden mensen geregeld in een sociaal isolement. Daarnaast kunnen mensen met pijnklachten kampen met slaapproblemen en vermoeidheidsklachten.

MediPsy (praktijk voor medische psychologie & psychotherapie) heeft speciaal voor mensen met chronische pijnklachten een groepsbehandeling ontwikkeld gericht op weer zin krijgen in het leven, ondanks de klachten. Deze intensieve behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar en start tweemaal per jaar.  

Doel:
Op basis van ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) gecombineerd met Mindfulnesstechnieken leer je adequaat om te gaan met je pijnklachten. In plaats van gericht te zijn op vermindering van de pijnklachten, leer je de pijn te aanvaarden en weer een waardevol en bevredigend leven te leiden. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat mensen baat hebben bij deze vorm van behandeling.

Opzet:
De behandeling bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, wordt in een kleine, gesloten groep (niet tussentijds instappen) aangeboden en is te vergelijken met een cursus. Het aangeboden cursusmateriaal wordt via wekelijkse thuisopdrachten verder ingeoefend.

Voorafgaand aan de start van de groep zal een persoonlijke intake met alle groepsleden (individueel) plaatsvinden om te bespreken of het volgen van deze groep voor u zinvol is. Indien wenselijk kan er een afsluitend individueel gesprek plaatsvinden.

De cursusleiding bestaat uit psycholoog Jeroen Zwegers en sociaal psychiatrisch verpleegkundige John de Vet. Het aantal plaatsen is beperkt (maximaal 12 deelnemers).

Locatie:
Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3, 6006 ZH Weert
Aanmelden bij Sabine van Elst, tel: 0495-796800 of info@medipsy.nl 

 

Top